K útoku v Bagdade sa prihlásil tzv. Islamský štát

K zodpovednosti za útok v irackej metropole Bagdad, kde samovražedný útočník zabil najmenej šesť ľudí a zranil ďalších 20, sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra Rueters.

24.07.2016 14:40
irak, bagdad, útok, islamský šát Foto: ,
Atentátnik vo veste s výbušninami útočil v bagdadskej štvrti Kázimíja.
debata (2)

Tlačová agentúra Amak, ktorá je propagandistickým médiom tejto teroristickej organizácie, uviedla, že atentátnik vo veste s výbušninami útočil na bezpečnostné sily pri vstupe do bagdadskej štvrti Kázimíja.

Zranených previezli do neďalekej nemocnice. Podľa slov zdravotníkov sú mnohí z nich v kritickom stave a počet obetí na životoch by tak mohol ešte porásť.

Jednotky IS naďalej kontrolujú pomerne rozsiahle časti na severe a západe Iraku vrátane jeho druhého najvýznamnejšieho mesta – Mósulu. IS ovláda aj časť Sýrie. Dobyté územia vyhlásil IS za svoj kalifát.

Militanti z tejto extrémistickej organizácie stoja podľa vlastných slov aj za dvoma koordinovanými bombovými útokmi, pri ktorých 3. júla zahynulo v Bagdade najmenej 292 ľudí a ktoré sú považované za vôbec najkrvavejšie od Američanmi vedenej invázie v roku 2003.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Irak #IS