Nemecko: Ďalší útok nožom vo vlaku, nikto zranený nebol

Nemecko, kde po sérii útokov panuje stiesnená atmosféra, cez víkend vystrašil agresívny mladík, ktorý vo vlaku na severe krajiny ohrozoval cestujúcich nožom.

25.07.2016 10:44
debata (12)

Podľa polície bol opitý a psychicky rozrušený, skončil preto na psychiatrii, napísal na svojom webe denník Rheinische Post. Pri čine nebol nikto zranený. Incident sa stal vo vlaku medzi Hamburgom a Brémami v noci na nedeľu.

Dvadsaťdvaročný muž, o ktorého pôvode sa médiá nezmieňujú, sa počas kontroly cestovných dokladov správal agresívne, preto ho sprievodcovia uzamkol v uzavretom oddiele. V stanici v mestečku Sottrum sa mu však podarilo utiecť a preniknúť do susedného vagónu, kde vytiahol menší kuchynský nôž, s ktorým hrozil cestujúcim. Istú mladú ženu sa pokúsil bodnúť do krku, druhú potom do chrbta.

Zo súpravy útočník utiekol v ďalšej stanici, na nástupišti ešte nožom ohrozoval niekoľko ďalších ľudí. Privolaná polícia po ňom následne márne pátrala, o niekoľko hodín neskôr sa ale sám policajtom prihlásil. Pri výsluchu vypovedal, že cestujúcim sa skutočne vyhrážal, ublížiť im ale nechcel.

Nemecko v uplynulom týždni čelilo niekoľkým útokom.

  • V pondelok vo vlaku v Bavorsku napadol 17-ročný Afganec cestujúci, päť ich zranil. Pri zásahu ho polícia zastrelila.
  • V piatok v Mníchove 18-ročný mladík iránskeho pôvodu zastrelil deväť ľudí a niekoľko ďalších zranil, nakoniec spáchal samovraždu.
  • Ďalší útok sa odohral v nedeľu v juhonemeckom Reutlingene, kde sýrsky žiadateľ o azyl zabil ženu a päť ľudí zranil.
  • O niekoľko hodín neskôr iný Sýrčan, ktorému Nemecko odmietlo udeliť azyl, odpálil v bavorskom Ansbachu nálož. Pri explózii zahynul, 12 ľudí utrpelo zranenia.
12 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Nemecko #vlak