Útočník z Reutlingenu podľa polície svoj čin neplánoval

Sýrsky žiadateľ o azyl, ktorý v nedeľu v juhonemeckom Reutlingene zabil ženu a zranil päť ďalších ľudí, svoj čin neplánoval.

26.07.2016 12:50
debata (9)

Podľa agentúry DPA sú o tom presvedčení vyšetrovatelia, ktorí násilie hodnotia ako spontánny čin. Dvadsaťjedenročný muž si podľa nich ani nepriniesol vlastnú zbraň a k útoku použil nôž, ktorý používal v práci.

Polícia zatiaľ nemohla vypočuť páchateľa, pretože ten je na jednotke intenzívnej starostlivosti po tom, čo do neho autom narazil vodič, ktorý chcel zastaviť jeho vyčíňanie. Vyšetrovatelia ale prehľadali bydlisko útočníka a nenašli žiadne dôkazy, ktoré by nasvedčovali tomu, že si svoj čin pripravil.

Muž napadol nožom na kebab svoju štyridsaťpäťročnú poľskú priateľku, s ktorou spoločne pracovali v tureckom bistre. Žena utrpela ťažké poranenia hlavy, ktorým podľahla. Pri následnom úteku zranil útočník ďalších päť ľudí.

Polícia preveruje, či Sýrčan nespáchal čin v dôsledku duševných problémov, ktorými dlhodobo trpel. Svedkovia tiež vypovedali, že sa muž bezprostredne pred útokom so svojou priateľkou pohádal. Polícia doteraz jednoznačný motív činu nestanovila.

9 debata chyba