Útočník v Berlíne zastrelil lekára, potom spáchal samovraždu

Ťažko chorý 72-ročný občan Berlína zastrelil dnes pri rozhovore v priestoroch Nemocnice Benjamina Franklina v berlínskej štvrti Steglitz 55-ročného čeľustného ortopéda, ženatého otca dvoch detí. Útočník a obeť boli krátko pred zločinom sami v izbe, takže vražda sa odohrala bez očitých svedkov.

26.07.2016 14:20 , aktualizované: 19:00
Nemecko, nemocnica, útok, Berlín Foto: ,
Polícia stojí pred nemocnicou Benjamina Franklina v juhoberlínskej štvrti Steglitz, kde útočník napadol lekára a následne spáchal samovraždu.
debata (67)

Lekár utŕžil život ohrozujúce zranenia a hospitalizovali ho na oddelení intenzívnej starostlivosti. Zraneniam však podľahol. Polícia uviedla, že nič nenasvedčuje tomu, že by bol zranený ešte niekto iný, ani že by existoval nejaký ďalší páchateľ.

Útočník bol pacient, ktorý sa tam chcel nechať ošetriť. V jednej z izieb niekoľkokrát vystrelil na lekára, aby následne dejisko zločinu opustil a spáchal samovraždu.

Incident sa odohral na Klinike ústnej, čeľustnej a tvárovej chirurgie Nemocnice Benjamina Franklina v juhoberlínskej štvrti Steglitz približne o 13.00 hod.

Polícia oznámila, že situáciu má plne pod kontrolou a že nehrozí žiadne ďalšie nebezpečenstvo. Podľa agentúry Reuters policajti nevidia v streľbe žiadnu spojitosť s terorizmom.

Nemocnica Benjamina Franklina, ktorej vedenie dočasne vyzvalo zamestnancov, aby sa zavreli na pracoviskách a neskôr ho nakrátko opustili, je jedným zo štyroch zariadení Charité, najväčšej univerzitnej kliniky v Európe. Objekt zo 60. rokov minulého storočia stojí na juhozápade Berlína a disponuje takmer 900 lôžkami.

Nemecko sa v súčasnosti spamätáva z niekoľkých útokov, ktoré si minulý týždeň v krajine vyžiadali desať zabitých a vyše 50 zranených. Ten najkrvavejší sa stal v piatok v Mníchove, kde útočník zastrelil deväť ľudí, na konci svojho vyčíňania sa zabil.

67 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Nemecko