Bavorský minister žiada po útokoch prísnejšie kontroly utečencov

Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann žiada sprísnenie kontrol prichádzajúcich utečencov a dôslednejšie deportácie tých migrantov, ktorí spáchajú v Nemecku trestný čin.

26.07.2016 15:40
Joachim Herrmann Foto: ,
Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann.
debata (20)

Povedal to v reakcii na štyri útoky z minulého týždňa, z ktorých tri mali na svedomí žiadatelia o azyl. Minister zároveň vyzval na posilnenie policajnej prítomnosti v uliciach.

„Politika otvorených dverí nesmie pokračovať,“ citovala Herrmanna agentúra DPA. Podľa nej musia úrady už pri prvej kontrole prichádzajúcich utečencov jednoznačne identifikovať a ak to nebude možné, napríklad kvôli strateným cestovným dokladom, tak ich nevpustiť do krajiny. „Musíme zabrániť nelegálnej a nekontrolovanej imigrácii,“ povedal minister.

Zároveň vyzval na dôslednejšie vypovedanie tých utečencov, ktorí sa v Nemecku dopustia trestného činu. „Nie je možné, aby sme naďalej zastavovali deportácie kvôli zdravotnému stavu (migrantov),“ povedal.

Herrmann tiež chce posilniť policajnú prítomnosť na verejnosti. „Pre bezpečnosť je potrebná silná a viditeľná polícia,“ povedal. Počet policajtov, ktorých by chcel nasadiť, nespresnil. Sľúbil však, že bavorská vláda poskytne polícii lepšie vybavenie.

Bavorský premiér Horst Seehofer vyhlásil, že vláda musí urobiť pre ochranu obyvateľstva všetko, čo je v jej silách. Útoky z minulého týždňa podľa neho zasiahli Bavorsko do srdca, Nemecko sa prvýkrát stretlo s islamským terorizmom.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #utečenci #Bavorsko #Joachim Herrmann