IS sa prihlásil k útoku v kurdskom meste Kámišlí; hlásia desiatky mŕtvych

Teroristická organizácia Islamský štát (IS) sa prihlásila k bombovému útoku v prevažne kurdskom meste Kámišlí ležiacom na severovýchode Sýrie.

27.07.2016 12:48
debata (6)

IS prostredníctvom svojej tlačovej agentúry Amak vyhlásil, že terčom samovražedného útočníka v nákladnom aute naloženom výbušninami bolo veliteľstvo kurdských Ľudových obranných jednotiek (YPG). IS tvrdí, že zahynulo zhruba 100 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia.

Podľa agentúry DPA, odvolávajúcej sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), explodovali dve nálože, pričom zahynulo najmenej 14 ľudí a vyše 50 utrpelo zranenia. O druhom výbuchu SOHR podrobnosti neposkytlo.

Sýrska štátna televízia, na ktorú sa odvolala agentúra AP, najskôr informovala o 22 mŕtvych a jednom bombovom útoku. Neskôr podľa agentúry Reuters spresnila, že išlo o dva útoky: v prvom prípade explodovalo auto s výbušninami, v druhom motorka s výbušninami, pričom zahynulo najmenej 31 ľudí a 170 utrpelo zranenia.

Agentúra DPA s odvolaním sa na miestne zdravotnícke zdroje uviedla, že zahynulo najmenej 44 ľudí a vyše 140 ďalších utrpelo zranenia.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #bombový útok #IS