Pápežova charizma očarila mladých obedujúcich v jeho spoločnosti

Za mimoriadne vtipného, žartujúceho a spoločenského človeka, ktorý im poskytol množstvo rád a odpovedí na otázky nielen náboženského charakteru, označili v sobotu v Krakove pápeža Františka účastníci Svetových dní mládeže 2016, ktorým sa dostalo šťastia absolvovať s hlavou katolíckej cirkvi spoločný obed v miestnom Arcibiskupskom paláci.

30.07.2016 18:58
Pápež, Pápež František Foto: ,
Pápež František.
debata (40)

Išlo o chutný zdravý výber poľských gastronomických špecialít. Medzi vybranými boli mladí ľudia z rôznych krajín všetkých kontinentov, konkrétne Ruska a Ukrajiny, Poľska a Nemecka, Brazílie, Kolumbie, Kostariky a Kanady, Pobrežia Slonoviny a Zimbabwe, ako aj Vietnamu a Nového Zélandu.

Hovorkyňa Svetových dní mládeže Dorota Abdelmoulová na následnom stretnutí so zástupcami médií hovorila o mimoriadne vzrušujúcom a významnom momente pre všetkých prítomných. Zdôraznila, že hlava katolíckej cirkvi mala veľkú radosť a pôsobila veľmi šťastne v spoločnosti mladých ľudí, ktorých podľa ich vlastných slov neustále pobádala ku konverzácii a novým otázkam.

Pýtali sa ho na to, ako sa modliť, ako správne kresťansky prežívať každodenný život, prezradili viacerí z nich pre novinárov. Otázky sa však týkali aj pocitov pápeža Františka bezprostredne po zvolení do funkcie hlavy katolíckej cirkvi, jeho obľúbených jedál a hudby.

Dvadsaťročná Nemka poľského pôvodu Anna Szargiejová z Essenu, ktorá bola medzi šťastlivcami, sa pre tlačovú agentúru DPA vyjadrila, že pápež je totálne veselý, milý človek plný vtipov. Priznala, že bola spočiatku mimoriadne vystresovaná, avšak rodák z Argentíny ju zbavil akejkoľvek nervozity.

Podľa jej slov pápež na otázku o obľúbenej hudbe odpovedal, že rád počúva diela Richarda Wagnera a na margo obľúbeného jedla uviedol, že „zje všetko, pretože má žalúdok zo železa“.

Obedové menu, po ktorého konzumácii dostali všetci mladí ľudia na pamiatku ružence od pápeža Františka, tvorili hovädzia polievka, morčacie filé s ryžou, pirohy a špecialita rádových sestier z krakovskej arcidiecézy – tvarohový koláč.

40 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #pápež František #Krakov #Svetové dni mládeže