Na budovu parlamentu v Kosove zaútočili výbušinou

Neznámi útočníci vo štvrtok večer zaútočili na budovu kosovského parlamentu v Prištine a zasiahli ju výbušninou. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestny policajný zdroj.

05.08.2016 07:18
debata (4)

Budova bola poškodená, nikto nebol zranený. Zariadenie bolo podľa polície odpálených z diaľky.

Parlament sa nachádza v blízkosti vládnej budovy na rušnej ulici v centre kosovskej metropoly. Po explózii boli v okolí parlamentu rozmiestnení príslušníci špeciálnych jednotiek, popísali svedkovia. Podľa miestnych médií bola neďaleko parlamentu nájdená motorka, ktorá mohla patriť dvom útočníkom, ktorí za explóziou stoja. Žiadne ďalšie podrobnosti zatiaľ neboli zverejnené.

K explózii došlo v napätom období v súvislosti s dohodou o vymedzení hraníc, ktorú vláda uzavrela s Čiernou Horou. Práve vo štvrtok kabinet dokument poslal na schválenie do parlamentu. Poslanci o ňom budú hlasovať budúci týždeň.

Dohoda stanovuje hranice medzi oboma krajinami a podporila ju aj EÚ a Spojené štáty. Kosovské opozičné stany aj niektorí členovia vládnej koalície sú ale proti s tým, že Kosovo dáva Čiernej Hore časť svojho územia.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #bomba #Kosovo