V Bruseli nakrátko vyhlásili bombovú hrozbu v lietadlách

Dve lietadlá mieriace na bruselské letisko Zaventem nahlásili v stredu večer možný výskyt bomby na palube. Jedno z nich už medzitým bez problémov pristálo, informoval belgický denník La Libre.

10.08.2016 20:19 , aktualizované: 20:57
debata (4)

Podľa agentúry DPA úrady varovanie pred bombami krátko po jeho vyhlásení odvolali. Detaily o druhom stroji, ktorý ohrozenie hlásil na ceste zo Štokholmu, médiá zatiaľ nepriniesli.

Hovorca belgickej federálnej prokuratúry Eric Van der sypte krátko po zverejnení informácie o možnom výskyte bomby na palube dvoch lietadiel označil hrozbu za vážnu. Do pohotovosti uviedli letiskových záchranárov.

Hovorkyňa letiskovej polície podľa agentúry Reuters neskôr povedala, že na letisku je všetko v poriadku a výstraha pred bombou aktuálne neplatí. Podľa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na Červený kríž, výstrahu vydali, ale už odvolali.

Jeden zo strojov, ktorý bol na ceste z Osla do belgickej metropoly, medzitým v poriadku pristál. Všetci cestujúci už lietadlo opustili. Podľa belgického novinára, ktorý bol na palube, pilot oznámil možnosť výskytu bomby na palube pasažierom zhruba 20 minút pred pristátím.

Tento rok v marci spáchali samovražední atentátnici teroristické útoky na letisku Zaventem a v bruselskom metra. Zahynulo pri nich 32 ľudí.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #hrozba teroristických útokov #Zaventem