Clintonová kritizovala Trumpov program, sľúbila pevné vedenie

Konfrontáciou s názormi protikandidáta Donalda Trumpa skôr než prezentáciou nových hospodárskych plánov bol štvrtkový prejav demokratickej kandidátky na prezidentský úrad USA Hillary Clintonovej. Bývalá prvá dáma prehovorila v Detroite len niekoľko dní po prejave svojho súpera, ktorý Američanom sľúbil "daňovú revolúciu".

11.08.2016 22:10
Hillary Clintonová, Michigan Foto: ,
Demokratická kandidátka Hillary Clintonová prehovorila v robotníckej štvrti Detroitu v snahe získať na svoju stranu voličov robotníckych profesií.
debata (3)

Bývalá prvá dáma prehovorila v Detroite len niekoľko dní po prejave svojho súpera, ktorý Američanom sľúbil „daňovú revolúciu“.

Prejav Clintonovej naproti tomu podľa agentúry AP neobsahoval žiadne nové návrhy, ako vylepšiť stav americkej ekonomiky. Clintonová odmietla „výstredné Trumpove myšlienky“, ktoré vraj odmietajú ako demokrati, tak i jeho vlastná Republikánska strana. „Z toho, čo z jeho kampane vieme, vyplýva, že Amerika by mala pracovať pre neho a pre jeho priateľov, na úkor všetkých ostatných,“ vyhlásila kandidátka.

Manželka bývalého prezidenta Billa Clintona prehovorila v robotníckej štvrti Detroitu v snahe získať na svoju stranu voličov robotníckych profesií, z ktorých mnohí podporujú Trumpa. „Môžem ponúknuť seriózne, pevné vedenie, ktoré dokáže nájsť platformu pre tvrdé, ale zdvorilé (pracovné) vyjednávanie,“ sľúbila Clintonová. „Nemyslím, že by nás urážky a sprostosti posunuli dopredu,“ dodala s narážkou na slovník svojho súpera.

Trump v pondelkovom prejave v rovnakom meste sľúbil obmedziť terajšiu sedemstupňovú škálu pre dane z príjmu fyzických osôb na trojstupňovú a znížiť dane podnikov z terajších 35 až na 15 percent. Tesne pred štvrtkovým prejavom Clintonovej vyhlásil, že jeho súperka „chce zdaniť americké hospodárstvo na smrť“.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Hilary Clintonová