Polícia pri spoločnej operácii zhabala tonu hašiša

Vyše tisíc kilogramov hašiša zhabala polícia počas spoločnej operácie v Španielsku, Poľsku, Dánsku a Francúzsku, pričom zatkla 21 osôb. Cieľom akcie bolo rozloženie pašeráckeho gangu, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie poľských a španielskych úradov.

13.08.2016 08:09
debata (7)

Vodcov gangu zatkli počas zásahov koordinovaných Europolom v juhošpanielskych mestách Marbella, Estepona a Lebrija. Medzi zadržanými je 12 Poliakov, sedem Španielov a dvaja Ukrajinci. „Spočiatku sme si mysleli, že gang operoval iba v Španielsku, neskôr sa však ukázalo, že bol aktívny v celej Európe, pričom drogy pašoval do Škandinávie či Británie,“ vyhlásil šéf poľskej polície Jaroslaw Szymczyk.

„Tento veľký úspech by nebol možný bez spolupráce Europolu, poľských a španielskych policajných zložiek, ako aj polície z ďalších krajín,“ uviedol riaditeľ úseku Europolu pre organizovaný zločin Michael Rauschenbach.

Podozrivý vodca skupiny si v Poľsku odsedel trest za účasť v tamojšej zločineckej skupine Pruszkow, ktorá sa zaoberala vydieraním, pašovaním drog a alkoholu, únosmi a vraždami.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #gang #hašiš #Europol #zatýkanie