Po požiari v ubytovni pre migrantov v Kasseli 16 zranených

Takmer 200 nemeckých hasičov bojovalo štyri hodiny s rozsiahlym požiarom v ubytovacom zariadení pre migrantov v Kasseli v spolkovej krajine Hesensko. Dym zasiahol 16 ubytovaných, troch z nich previezli do nemocnice, povedal hovorca miestnej polície.

14.08.2016 19:21
nemecko, utečenci, požiar, ubytovna Foto:
Časť ubytovne pre utečencov zachvátil požiar.
debata (4)

Ubytovňa zostavená z kontajnerov funguje v areáli starého letiska Kassel-Calden; v zariadení pre 1 500 ľudí je teraz asi 800 utečencov, z toho v oblasti požiaru býva asi 120 ľudí.

Polícia podľa agentúry DPA uviedla, že požiar vypukol vo vnútri jedného z kontajnerov a šíril sa rýchlo do ďalších. Vylúčila, že by bol dôsledkom útokov na utečencov. Dodala, že príčiny požiaru vyšetrujú. Požiar zničil 12–15 obytných blokov, vznikol však v čase, keď väčšina ubytovaných bola vonku. Hustý dym bolo vidieť na kilometre ďaleko.

Nemecko od minulého roka zaznamenáva sériu podpaľačských útokov na ubytovne pre žiadateľov o azyl. Za drvivou väčšinou z nich údajne stoja prívrženci krajnej pravice. Naposledy horela ubytovňa pre žiadateľov o azyl 8. augusta v berlínskej štvrti Pankow, zranenia tam utrpelo šesť ľudí.

Nemecko je jedným z hlavných cieľových štátov, kde migranti mieria. Vlani ich do krajiny podľa oficiálnych údajov prišiel viac ako jeden milión.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #požiar #utečenci