Mŕtvych z bombového atentátu proti opozícii v Sýrii je 32

Najmenej 32 mŕtvych si podľa najnovšej bilancie vyžiadal v nedeľu samovražedný útok v severnej Sýrii na hranici s Tureckom. Atentátnik opásaný výbušninami sa odpálil v autobuse v blízkosti hraničného priechodu.

15.08.2016 13:59
debata (22)

Exilová Sýrska organizácia pre ľudské práva (SOHR) v nedeľu najprv informovala o 15 obetiach a 25 zranených s tým, že autobus viezol opozičných bojovníkov do Sýrie. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Podľa televízie CNN Türk nastala explózia pri vjazde do utečeneckého tábora Atima. Tábor s rovnomennou dedinou leží v severosýrskej provincii Idlib, kde sa sústreďujú sily bojujúce s podporou Turecka proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

Boje medzitým pokračovali v severosýrskom meste Halab, kde sa podľa agentúry AP podarilo Asadovým jednotkám odraziť útok opozičných síl a prinútiť ich opustiť aj pozície dobyté o deň skôr.

Sýrska armáda v minulých týždňoch obkľúčila povstalcami ovládanú východnú časť Halab a vo vnútri sa ocitlo bez dodávok potravín cez 200 000 ľudí. Rebelom, ktorí sú pod neustálymi údermi ruského a sýrskeho letectva, sa minulú sobotu po troch týždňoch podarilo obkľúčenie prelomiť a zahájiť protiofenzívu. Obom stranám potom pribudli v meste a jeho okolí posily.

Podľa nedeľných informácií bolo v iba 24 hodinách zabitých v bojoch o Halab 70 civilistov.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #samovražedný atentát #Halab