Duševne chorý útočník vo vlaku v Rakúsku zranil nožom dvoch ľudí

Dvoch ľudí vážne zranil šesťdesiatročný Nemec, ktorý nožom napadol cestujúcich vo vlaku na západe Rakúska. Informovala o tom agentúra DPA. Muž bol podľa polície duševne chorý a zaútočil, pretože sa cítil ohrozený mobilným telefónom cestujúceho, ktorý sedel oproti nemu.

16.08.2016 11:49 , aktualizované: 18:06
debata (20)
Útok sa stal ráno okolo 06:35, keď vlak prechádzal medzi mestami Bludenz a Feldkirch. Devätnásťročný cestujúci utrpel poranenia brucha a sedemnásťročného pasažiera porezal na krku. Oboch hospitalizovali.

Útočník ich napadol krátko pred železničnou stanicou. Keď vlak prišiel do stanice, vstúpili do vagónu policajti a s pomocou ďalších pasažierov a s použitím korenistého spreja muža premohli a zatkli.

Policajný hovorca spresnil, že útočník mal pri sebe lístok, z ktorého vyplývalo, že je psychicky narušený. Nemecká polícia už s ním v minulosti mala čo do činenia.

V sobotu napadol horľavinou a nožom dvadsaťsedemročný útočník cestujúcich vo vlaku vo Švajčiarsku. Jedna žena aj páchateľ neskôr vážnym zraneniam podľahli v nemocnici, zranenia utrpelo ďalších päť ľudí vrátane šesťročného dievčaťa. Rakúska polícia vylúčila, že by incidenty mali niečo spoločné.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #Rakúsko #útok nožom