Trump dementoval zmenu prisťahovaleckej politiky

Súper Hillary Clintonovej v boji o kreslo v Bielom dome kontroverzný Donald Trump v rozhovore pre televíziu Fox News poprel zmenu postoja voči prisťahovalcom.

22.08.2016 12:34
Donald Trump Foto: ,
Donald Trump
debata (12)

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump nemení svoj postoj k prisťahovaleckej politike, ktorá počíta s deportáciou 11 miliónov ilegálnych imigrantov z USA. Sám Trump to dnes vyhlásil v rozhovore pre televíziu Fox News.

„Svoje názory nemením. Chceme prísť so skutočne spravodlivou, ale pevnou odpoveďou,“ povedal realitný magnát. Jeho syn Eric v televízii Fox News potvrdil, že otec si za svojimi názormi stojí . Jeho plány odmietol konkretizovať, zdôraznil ale, že budú „humánne, etické a ohľaduplné“. Problém prisťahovalcov je ale nevyhnutné vyriešiť, upozornil Eric Trump.

Týmto vyjadrením Donald Trump de facto vyvrátil slová novej šéfky svojej kampane Kellyanne Conwayová, ktorá pre CNN povedala, že mimoriadne úspešný podnikateľ plánuje „spravodlivé a ľudské“ zaobchádzanie s miliónmi občanov bez práva na pobyt v USA. Na otázku, či Trump bude trvať na presadení návrhu o zavedení deportačnej polície s účelom vyhostenia ilegálnych imigrantov, povedala, že o tejto téme sa ešte bude diskutovať.

Zdá sa teda, že naznačenie možného obratu v prisťahovaleckej politike zo strany Trumpa bolo ešte krátkodobejšie ako sa predpokladalo.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #prisťahovalci #Donald Trump #americké prezidentské voľby