Rocker Alice Cooper ohlásil kandidatúru do Bieleho domu

Hillary Clintonovej a Donaldovi Trumpovi pribudol do súboja o Biely dom nečakaný konkurent. Extravagantný rocker Alice Cooper vyhlásil, že je tým pravým človekom, ktorý by mal najbližšie štyri roky zastávať úrad amerického prezidenta. Svoju zjavne nadnesene mienenú kandidatúru odprevadil sloganom "Problémový muž pre problémovú dobu".

23.08.2016 07:14
debata (25)

„Môžete mi veriť. Vidím to takto: nedokážem urobiť nič, rovnako ako to nedokážu oni. To je moje heslo,“ povedal televízii CNN na adresu dvoch hlavných uchádzačov o prezidentské kreslo.

Šesťdesiatosemročný spevák, ktorého hororovo nalíčená tvár je neprehliadnuteľným zjavom americkej hudobnej scény už ktorej takmer štyri desaťročia, sa k politike nevyjadruje prvýkrát. Už v 70. rokoch svojrázne okomentoval politický systém svojej krajiny v piesni Elected (Zvolený) a teraz sa do kampane vložil osobne.

Hlavní kandidáti podľa neho voličom neponúkajú žiadny zásadný politický program. Cooper si zato pripravil niekoľko veľmi výrazných sľubov, ktoré chce v prípade svojho zvolenia splniť. Patrí medzi ne napríklad vytesanie podobizne zosnulého speváka kapely Motörhead Lemmyho Kilmistera medzi sochy amerických prezidentov na hore Mt. Rushmore či spodobnenie komika Groucha Marxa na päťdesiatdolárovej bankovke. Chce tiež zaviesť zákazy fotenia selfies či rozprávanie počas premietania v kinosálach.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #kandidatúra #Alice Cooper