Bombový útok pri thajskom hoteli má jednu obeť, vyše 30 zranených

Najmenej jedného človeka zabil a ďalších viac ako 30 ľudí zranil v utorok večer pri hoteli na juhu Thajska výbuch auta, v ktorom neznámi páchatelia nastražili výbušniny, uviedla thajská polícia.

24.08.2016 08:24
Thajsko, hotel, výbuch, bomba Foto: ,
Hotel, pred ktorým došlo k výbuchu, utrpel značné škody.
debata

Útok sa udial v provincii Pattani, kde terorizujú úrady a obyvateľov tamojší islamskí separatisti.

Silná explózia vážne poškodila hotel Southern View, ktorý bol podľa úradov zjavne terčom útoku. Obeťou bola 34-ročná thajská civilistka. Podľa lekárov nie je medzi zranenými žiadny cudzinec.

Thajsko je prevažne budhistickou krajinou, ale časti na juhu, predovšetkým potom tri najjužnejšie provincie Pattani, Jalá a Narátchivát, sú prevažne moslimské. Povstalecký boj v tejto oblasti si od roku 2004 vyžiadal viac ako 6 000 obetí.

Separatistom pripisujú úrady aj sériu atentátov, ktoré 11. a 12. augusta v rôznych letoviskách a ďalších miestach južného Thajska zabili najmenej štyri osoby a desiatky ďalších, vrátane cudzincov, zranili.

Thajsko nedávno uviedlo, že by krajina mohla kvôli atentátom tento rok prísť až o 200 000 zah­raničných turistov a 293 miliónov dolárov (asi 260 miniónov eur) na tržbách z turistického ruchu.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #bomba #Thajsko #výbuch auta