V moskovskom sklade vypukol požiar, zahynulo 17 ľudí

Pri veľkom požiari skladu v tlačiarni v sobotu v Moskve zomrelo najmenej 17 ľudí. Oznámilo to ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

27.08.2016 11:45
debata

Prečo objekt, v ktorom bolo v tom čase vyše 30 ľudí, zachvátili plamene, zatiaľ nie je jasné. Vyšetrovatelia preverujú niekoľko možných verzií príčin nešťastia.

„Pri hasení bola objavená miestnosť zablokovaná ohňom. Hasiči prerazili jednu zo stien a vnútri našli 16 mŕtvych,“ oznámila tlačová služba ministerstva. O niečo neskôr úrady oznámili, že v nemocnici zomrela jedna z osôb, ktorej sa podarilo z budovy evakuovať.

Agentúra TASS s odvolaním sa na nemenovaného policajného činiteľa spresnila, že všetky obete i zachránení pochádzajú z Kirgizska. V tlačiarni na severovýchode ruskej metropoly pracovali legálne. Zdroj uviedol na pravú mieru aj predchádzajúcu informáciu, že títo ľudia v objekte aj žili. „Požiar vypukol, keď sa v sklade typografie striedali smeny. Tí robotníci, ktorí zomreli, v podniku nežili. Nastúpili na rannú smenu,“ povedal.

Požiar vypukol v ranných hodinách, hasiči boli privolaní okolo 06:00 miestneho času (05:00 SELČ). Zhruba po dvoch hodinách boli plamene uhasené.

Oheň sa podľa námestníka ministra pre mimoriadne situácie Leonida Beljajev vznietil od lampy na prízemí v prekladovej miestnosti. Výťahovou šachtou sa potom rozšíril do štvrtého podlažia, kde sa pracovalo. Niektorých zo zamestnancov sa nepodarilo zachrániť, pretože sa pred dymom uchýlili do priestorov, z ktorých potom nebolo úniku. „Udusili sa dymom,“ dodal Beljajev.

„V okamihu vypuknutia požiaru sa v budove nachádzalo celkovo 32 ľudí. Z nich bolo 12 zachránených,“ spresnil policajný zdroj agentúry TASS. Tieto osoby sú v starostlivosti lekárov, štyri sú v nemocnici. Do likvidácie požiaru bolo nasadených 140 hasičov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #požiar