Zeman odsúdil Konvičku za zinscenovanie invázie tzv. Islamského štátu

Český prezident Miloš Zeman odsúdil lídra Iniciatívy Martina Konvičku (IMK) za to, že 21. augusta zinscenoval na Staromestskom námestí fiktívne prepadnutie českej metropoly džihádistami z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

29.08.2016 08:22
debata (13)

„Tu by som súhlasil s premiérom (Bohuslavom Sobotkom), že pán Konvička sa ukázal ako magor,“ povedal Zeman v nedeľňajšom programe rozhlasovej stanice Frekvence 1.

Prezident pritom zdôraznil, že nemá nič proti Konvičkovej kritike islamu a do značnej miery s ňou aj súhlasí. Zinscenovanie útoku džihádistov na Prahu, ktoré vyvolalo paniku medzi niektorými obyvateľmi, sa však podľa neho rovná šíreniu poplašnej správy.

Zemanov hovorca Jiří Ovčáček už minulý týždeň povedal, že sa nebude opakovať situácia z vlaňajšieho novembra, keď prezident vystúpil na demonštrácii v Prahe na jednom pódiu spoločne s Konvičkom a ďalšími predstaviteľmi medzitým zaniknutého Bloku proti islamu.

Premiér Sobotka krátko po Konvičkovej „invázii“ z 21. augusta označil tohto samozvaného bojovníka proti islamu za magora, pred ktorým treba spoločnosť chrániť.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Miloš Zeman #IS #Martin Konvička