Útok na svadbu v Iraku si vyžiadal najmenej 18 obetí

Najmenej 18 obetí si vyžiadal teroristický útok na svadobnú hostinu neďaleko stredoirackého mesta Karbalá. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra AFP. Podľa agentúry Reuters je obetí najmenej 15. K útoku sa prostredníctvom agentúry Amak prihlásila radikálna sunnitská organizácia Islamský štát (IS).

29.08.2016 11:14 , aktualizované: 14:00
debata (2)

Na hostí na svadbe v oáze Ajn Tamr juhozápadne od posvätného šiitského mesta Karbalá, zaútočilo päť atentátnikov so samopalmi a granátmi. Zranenia pri útoku utrpelo prinajmenšom 26 ľudí.

„Jeden z nich (útočníkov) sa odpálil a ďalších zabili bezpečnostné zložky,“ povedal zástupca miestnych úradov agentúre AFP. Podľa informácií agentúry Reuters bol útočník iba jeden.

K atentátu sa zatiaľ nikto neprihlásil, obyvatelia irackého hlavného mesta Bagdadu a jeho okolia sú však v poslednej dobe často svedkami útokov páchaných príslušníkmi radikálnej sunnitskej organizácie Islamský štát (IS), ktorá ovláda oblasti na severe a západe Iraku a na severe a východe susednej Sýrie. Za svoje ciele si radikáli vyberajú predovšetkým príslušníkov šiitskej vetvy islamu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #svadba #Irak