Po zrútení poschodovej garáže v Tel Avive hlásia 2 mŕtvych

Pri zrútení takmer hotovej viacúrovňovej podzemnej garáže v izraelskom Tel Avive prišli o život najmenej dve osoby a ďalších viac ako 20 utrpelo zranenia.

05.09.2016 16:44
debata

Záchranári vyslobodili spod trosiek dvoch živých ľudí, tri ďalšie osoby zostávajú na zozname nezvestných, informovali svetové tlačové agentúry s odvolaním sa na izraelských záchranárov.

K nehode došlo na stavenisku v mestskej časti Ramat ha-Chajal, kde sídlia viaceré technologické spoločnosti, nachádzajú sa tam reštaurácie a je tam aj nemocnica. Polícia z obavy, že by mohli spadnúť ďalšie budovy, uzavrela okolité ulice.

Podľa informácií, ktoré zazneli vo vysielaní jedného z kanálov izraelskej televízie, sa najskôr prepadol viacposchodový podzemný parkovací dom vo výstavbe, v dôsledku čoho sa zrútil aj stavebný žeriav a strhol časť budovy.

O príčinách nešťastia sa však v izraelských médiách objavili protirečivé informácie.

Záchranné práce, do ktorých sa zapojili nielen hasiči a zdravotníci z neďalekej nemocnice, ale aj príslušníci izraelských ozbrojených síl, sťažovali obavy z nestability terénu, respektíve z možného zosuvu.

debata chyba
Viac na túto tému: #tel aviv #garáž #zrútenie budovy