Trump: Putin je oveľa lepší líder ako Obama

Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump nešetril chválou na adresu Vladimira Putina, ktorého považuje za lepšieho lídra ako Baracka Obamu. Informáciu o tom priniesla britská BBC.

08.09.2016 09:44 , aktualizované: 16:20
putin, G20 Foto: ,
Vladimir Putin dostal od Donalda Trumpa už viaceré pochvalné slová.
debata (189)

Podľa BBC sa v tomto duchu sa vyjadril počas otázok, ktoré on, ako aj jeho protikandidátka Hillary Clintonová, dostali od vojnových veteránov v stredu v New Yorku.

Prečítajte si komentár Petra Javůrka Fakty proti plynu.

Na adresu Putina sa doslova vyjadril: „Skvele riadi svoju krajinu. Ak sa v novembri stanem prezidentom, myslím si, že budeme vychádzať dobre.“ Paradoxom tejto situácie je skutočnosť, že tieto uznanlivé vyhlásenia vyslovil Trump len pár hodín po tom, čo štátny tajomník Ministerstva obrany USA Ash Carter o Rusku povedal, že „má jasný cieľ rozvrátiť zásady medzinárodného poriadku.“

Nebolo to prvýkrát, čo Trump velebil ruského prezidenta. V decembri minulého roka ho Putin označil za „talentovaného človeka“, na čo realitný magnát reagoval slovami „je to pre mňa veľká česť.“

Na nešetrné slová voči súčasnému americkému prezidentovi už zareagoval aj samotný Barack Obama. Ten zdôraznil, že Trump každým vyhlásením potvrdzuje, že nie je schopný zastávať funkciu amerického prezidenta. Obama končí svoju deväťdňovú ázijskú pracovnú cestu a pri tejto príležitosti vyhlásil, že diplomacia je „vážna vec“ a dodal, že Trumpove názory sú často „protichodné alebo priamo šialené“.

© Autorské práva vyhradené

189 debata chyba
Viac na túto tému: #Barack Obama #Vladimir Putin #Donald Trump