Texas: Študentka zranila spolužiačku, potom sa zastrelila

Štrnásťročná študentka strednej školy v americkom Texase postrelila svoju spolužiačku a sama potom obrátila zbraň proti sebe. Motív jej činu je zatiaľ podľa polície neznámy. Ronny Dodson, šerif okresu Brewster na západe Texasu, novinárom povedal, že pri incidente bol jeden policajt postrelený, keď ho omylom zasiahol do nohy jeden z jeho kolegov.

09.09.2016 07:30
Texas, škola, streľba Foto:
Ľudia zhromaždení v blízkosti areálu Alpine High School, kde došlo k streľbe.
debata (5)

Udalosť sa stala v šesťtisícovom meste Alpine, ktoré leží necelých 350 kilometrov juhovýchodne od El Pasa. Zbraň policajti našli neďaleko mŕtveho tela mladej útočníčky, motívy činu ale zatiaľ nie sú známe. Všetky tri školy v meste boli po streľbe uzavreté.

Dievčina, ktorá strieľala, bola podľa šerifa študentkou prvého ročníka a jej rodina sa do mesta prisťahovala pred pol rokom. Jej spolužiačka vzápätí po tom, čo bola zasiahnutá, utiekla z budovy a našla pomoc. Vzápätí ju sanitka previezla do nemocnice a jej zranenia nie sú kritické.

Vyšetrovanie podľa Dodsona skomplikovala hrozba bombovým atentátom v neďalekom univerzitnom komplexe, pre ktorú museli policajti miesto streľby náhlivo opustiť. Neznámy mužský hlas nahlásil v rovnakej chvíli bombu takisto v miestnej nemocnici. „Niečo také sme nečakali, nedokážeme si to vysvetliť,“ povedal šerif novinárom.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Texas