Kandidát na amerického prezidenta sa strápnil v priamom prenose

Gary Johnson, kandidát Libertariánskej strany na amerického prezidenta, vo štvrtok demonštroval zahanbujúcu zahranično-politickú ignoranciu. V televíznej diskusii na otázku moderátora čo by podnikol v Aleppe, odpovedal protiotázkou: „Čo je to Aleppo?“.

09.09.2016 09:47
Gary Johnson Foto:
Gary Johnson sa strápnil pred celým svetom.
debata (68)

Gary Johnson popri Donaldovi Trumpovi a Hillary Clintonovej v boji o americké prezidentské kreslo nemá takmer žiadnu šancu, napriek tomu, že by mu svoj hlas podľa posledného prieskumu verejnej mienky dalo 13 percent Američanov. V stredajšej rannej televíznej show Morning Joe sa však bývalý guvernér Nového Mexika strápnil nielen pred americkými divákmi, ale celým svetom.

Na otázku moderátora Mika Barnicla týkajúcu sa opatrení na upokojenie situácie v Aleppe, Johnson vyrukoval s protiotázkou „Čo je to Aleppo?“. Šokovaný Barnicle si myslel, že si z neho 63-ročný Johnson uťahuje, avšak Johnson potvrdil, že naozaj nepozná toto centrum utečeneckej krízy v Sýrii.

Gary Johnson s elementárnou neznalosťou svetovej politiky.

Za toto faux-pas sa Johnson už na sociálnych sietiach ospravedlnil, ale týmto excesom pochoval, už aj tak len veľmi teoretické šance, na víťazstvo v novembrových voľbách.

© Autorské práva vyhradené

68 debata chyba
Viac na túto tému: #americké prezidentské voľby #Gary Johnson