Prokuratúra USA obvinila Rahamiho z bombových útokov

Federálna prokuratúra Spojených štátov v utorok formálne obvinila zatknutého Ahmada Khana Rahamiho z umiestnenia niekoľkých bômb v New York a New Jersey, a to vrátane tej, ktorá vybuchla na ulici plnej ľudí a 31 osôb zranila. Uviedla to agentúra AP. Obvinený, ktorého zrejme čaká súd, je považovaný za teroristu a sympatizanta islamistov.

21.09.2016 07:30
debata

Dvadsaťosemročný naturalizovaný Afganec tiež čelí obvineniu z päťnásobného pokusu o vraždu policajtov. Obvinenie súvisí s pondelkovým dramatickým zadržaním muža v meste Linden. Pri zatýkaní utrpeli zranenia dvaja policajti. Zranený bol nakoniec aj podozrivý, ktorý je v nemocnici.

Podľa výpovede jeho priateľov sa u neho pred niekoľkými rokmi začalo silnejšie prejavovať náboženské presvedčenie po výlete do Afganistanu. Denník The New York Times v utorok napísal, že otec Rahamiho pred dvoma rokmi na polícii vypovedal, že jeho syn je terorista. Policajti vtedy oznámenie preverovali a dospeli k záveru, že Rahami nepredstavuje teroristickú hrozbu.

Rahamiho polícia zadržala v súvislosti s víkendovým výbuchom v Seaside Parku v New Jersey a explóziou v manhattanskej štvrti Chelsea, pri ktorej utrpelo zranenia 29 ľudí. V meste Elizabeth v New Jersey sa v pondelok našlo päť nástražných výbušných zariadení.

debata chyba
Viac na túto tému: #bomba #New Jersey #New York #Ahmad Rahami