Na pápežovu omšu v Tbilisi prišlo málo ľudí

Pápež František začal v sobotu druhý deň svojej návštevy Gruzínska slávením eucharistie v metropole Tbilisi. Zúčastnilo sa jej niekoľko tisíc veriacich, avšak ani jeden predstaviteľ gruzínskej pravoslávnej cirkvi, napísala agentúra DPA.

01.10.2016 13:23
debata (53)

Na štadión nesúci meno gruzínskej futbalovej legendy Micheila Meschiho, ktorý má kapacitu 27 000 miest, si slová hlavy rímskokatolíckej cirkvi prišlo v prevažne pravoslávnom Gruzínsku vypočuť približne 3 000 ľudí.

„Milované gruzínske malé stádo, ktoré sa tak veľmi venuješ charite a formácii, prijmi povzbudenie Dobrého Pastiera, zver sa Jemu, ktorý ťa berie na plecia a potešuje ťa,“ povedal podľa Vatikánskeho rozhlasu v homílii pápež.

Očakávalo sa, že na omši celebrovanej pápežom sa zúčastní aj delegácia gruzínskej pravoslávnej cirkvi. Podľa agentúry DPA mala byť účasť jej predstaviteľov potvrdením zlepšujúcich sa vzťahov medzi rímskokatolíckou a pravoslávnou cirkvou, medzi ktorými vládne 1 000-ročný rozkol.

František sa v nedeľu presunie do azerbajdžanskej metropoly Baku, kde odslúži svätú omšu v saleziánmi spravovanom Kostole Nepoškvrneného počatia Panny Márie. Neskôr navštívi pamätník obetí padlých v boji za nezávislosť Azerbajdžanu a stretne sa s vládnymi činiteľmi.

Jeho návšteva Azerbajdžanu sa zavŕši sériou medzináboženských stretnutí vrátane schôdzky so šejkom moslimov žijúcich na Kaukaze, ktorá sa bude konať v Baku.

53 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #Gruzínsko #Tbilisi