Londýn vyslal ku konvoju ruských lodí svoju vojnovú fregatu

Británia vyslala svoju vojnovú fregatu HMS Richmond, aby sledovala pohyb ruskej lietadlovej lodi Admirál Kuznecov, ktorá mieri zo Severného mora Lamanšským prielivom pravdepodobne k sýrskym brehom. Oznámilo to britské velenie. Z prístavu Portsmouth na sledovanie skupiny ruských plavidiel zamieril aj torpédoborec HMS Duncan.

21.10.2016 08:41
Admirál Kuznecov, lietadlová loď, Foto:
Lietadlová loď Admirál Kuznecov.
debata (178)

Ruská lietadlová loď sa do východného Stredomoria vydala minulý víkend v sprievode raketového krížnika Peter Veľký a protiponorkových lodí Severomorsk a Viceadmirál Kulakov. Podľa NATO sa ruské zoskupenie pohybuje v medzinárodných vodách, a aliančné sily ich preto budú len sledovať bez akejkoľvek ďalšej akcie.

Vzhľadom na to, že na palube Admirál Kuznecov sú bojové lietadlá a vrtuľníky, sprevádza fregato Richmond na jej monitorovacej misii aj britské kráľovské letectvo, oznámila v Londýne armáda.

Súčasťou ruskej flotily v Stredomorí je už rad torpédoborcov, výsadkových lodí a lodí s protiponorkovými vrtuľníkmi. Začiatkom októbra sa do oblasti presunula ruská korveta Miraž vyzbrojená raketami s plochou dráhou letu Malachit, a dve korvety Serpuchov a Zeljonyj Dol, na ktorých palube sú rakety s plochou dráhou letu dlhého doletu Kaliber.

178 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Sýria #Admirál Kuznecov