Londýnske letisko City po chemickom poplachu vyhlásili za bezpečné

Londýnske letisko City (London City Airport) mohlo obnoviť prevádzku po tom, ako si chemický poplach vyžiadal v piatok popoludní evakuáciu jeho budovy a privolanie špecializovaných zásahových zložiek. Tie okolo 19.00 h miestneho času (20.00 h) vyhlásili priestory za "bezpečné", keďže merania nepreukázali chemické zamorenie, informoval spravodajský server BBC.

21.10.2016 20:22 , aktualizované: 22:09
debata (2)

Podľa zverejnených údajov museli zdravotníci na letisku poskytnúť pomoc 26 osobám, ktorým prišlo nevoľno a mali ťažkosti s dýchaním. Dvoch pacientov po tejto udalosti hospitalizovali. Evakuácia sa týkala približne 500 ľudí, z ktorých mnohí čakali na obnovenie prevádzky medzi lietadlami na ploche.

Policajti a hasiči v ochranných odevoch prekontrolovali dvakrát celú letiskovú budovu, chemické meranie však nezachytilo žiadne „zvýšené hodnoty“, uviedla BBC s odvolaním sa na vyhlásenie hasičského zboru. Evakuované priestory po vyvetraní a prehľadaní opäť sprístupnili cestujúcim.

Agentúra AP uviedla, že príčina poplachu, ktorý sprevádzalo spustenie požiarneho alarmu, zostáva nejasná, nepredpokladá sa však, že by mohol súvisieť s terorizmom. Londýnska metropolitná polícia informovala, že pri prehliadke sa našiel sprej s dráždivým plynom, ktorý odhodil niektorý z cestujúcich.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #letisko #hrozba teroristických útokov #evakuácia