V japonskom parku sa odpálil bývalý vojak, ďalších troch ľudí zranil

V parku v japonskom meste Ucunomija severne od Tokia sa v nedeľu vyhodil do povetria sedemdesiatdvaročný vojak v penzii. Ďalších troch ľudí pri tom zranil, informovala japonská televízia NHK.

23.10.2016 09:33 , aktualizované: 13:46
debata (1)

Polícia spresnila, že pri ďalšej, takmer súčasnej explózii na priľahlom parkovisku zhoreli dve autá, z ktorých jedno patrilo mŕtvemu.

V rovnakom čase do základov vyhorel jeho dom, ktorý sa nachádzal asi osem kilometrov od Ucunomije. Muž podľa polície zanechal list na rozlúčku a pravdepodobne ide teda o samovraždu. Medzi zranenými z parku sú dvaja muži vo veku 64 a 58 rokov, ktorých zasiahli črepiny. Tretí zraneným je štrnásťročný školák.

Jeden zo svedkov povedal japonskej televízii NHK, že počul „hlasný zvuk“ a zacítil strelný prach. Na sociálnych sieťach ukazujú stĺpec čierneho dymu stúpajúceho z miesta incidentu.

Počet samovrážd v Japonsku v posledných rokoch podľa agentúry Reuters poklesol, ale v porovnaní s ostatnými krajinami je stále vysoký. Každý rok si tu siahne na život asi 30 000 ľudí. Príčinou samovrážd u dôchodcov bývajú často obavy z nedostatočných príjmov. Vlani sa v japonskom rýchlovlaku zapálil sedemdesiatje­denročný muž. Pri tejto udalosti zomrela aj o 20 rokov mladšia žena, ktorá cestovala v rovnakom vagóne.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #výbuch auta