V Kamerune pátrajú po cestujúcich z vykoľajeného vlaku

Dva dni po vlakovom nešťastí v Kamerune záchranári stále pátrajú po cestujúcich zo štyroch vagónov, ktoré sa pri nehode zrútili do rokliny. Havária si dosiaľ vyžiadala najmenej 75 obetí a vyše 600 zranených. Informovala o tom v nedeľu rozhlasová stanica Radio France Internationale (RFI).

23.10.2016 13:10
debata

Osobný vlak sa tam v piatok vykoľajil na jednej z hlavných železničných tratí. Zasahujúce jednotky nedokážu vyzdvihnúť vagóny, pretože sú zakliesnené jeden o druhý. Záchranári oblasť prehľadávajú a pátrajú po obetiach alebo preživších.

Kamerunský prezident Paul Biya v sobotu uviedol, že o život prišlo najmenej 70 ľudí a 600 ďalších sa zranilo, svedkovia a média však hovoria o najmenej 75 mŕtvych, citovala agentúra DPA zo správy RFI. Prezident vyhlásil na pondelok deň štátneho smútku.

Preplnený vlak sa vykoľajil v meste Eséka, ležiacom približne 90 kilometrov západne od metropoly Yaoundé.

Podľa predstaviteľov kamerunských železníc sa vo vykoľajenom vlaku viezlo až 1 300 cestujúcich, zatiaľ čo bežne ich býva len zhruba 600. Súprava pozostávala zo zhruba 20 vagónov. Nehoda sa stala v období, keď výdatné dažde spôsobili v tejto oblasti zosuvy pôdy. Miestne média vinu za túto tragédiu pripisujú chatrnému stavu železničných tratí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kamerun