Austrália: Na atrakcii v zábavnom parku sa zabili 4 ľudia

Pri nešťastí v zábavnom parku na východe Austrálie prišli o život štyria ľudia. Podľa hovorkyne parku všetci zomreli pri zjazde atrakcie simulujúcej vodopád, ale zatiaľ sa nevie, ako sa nešťastie stalo.

25.10.2016 09:21 , aktualizované: 13:23
Austrália, Dreamworld, sanitka, nehoda, zábavný... Foto: ,
Vozidlá záchrannej služby pred zábavným parkom Dreamworld, kde pri nešťastí zahynuli štyria ľudia.
debata (8)

Park Dreamworld, ktorý je v štáte Queensland, je teraz uzavretý. Mŕtvi sú podľa hovorkyne Miche Patersonovej dvaja muži a dve ženy.

Príčinu nešťastia zatiaľ nie je schopná vysvetliť ani polícia, špekuluje sa o zle fungujúcich bezpečnostných pásoch na rafte, na ktorom ľudia pri schádzaní umelého vodného toku sedia.

Atrakcia ponúka ľuďom zjazd umelých perejí v kruhovom člne pre šesť osôb. Záchranár Gavin Fuller povedal, že v člne boli štyria ľudia. Dvaja z nich boli z člna vyvrhnuté a zvyšní zostali pripútaní vnútri. Zatiaľ nie je jasné, či sa osoby, ktoré zostali v rafte, dostali aj s plavidlom pod vodu, alebo či ich zachytilo súkolie strojov pod vodou.

Zamestnanci parku poskytli síce prvú pomoc, ale zranenia, ktoré štvorica utrpela, boli smrteľné, povedal Fuller.

Polícia vypočúva svedkov a preveruje jazdu raftu na bezpečnostných kamerách. Riaditeľ parku Craig Davidson povedal, že podnik je „šokovaný a zarmútený“ a súcití s ​​rodinami mŕtvych.

Austrálsky premiér Malcolm Turnbull novinárom povedal, že prípad bude podrobne vyšetrený. „Zábavné parky sú miestom, kde sa majú rodiny baviť a prežiť šťastie, nie tragédiu,“ citovala ho agentúra AP.

Dreamworld je najväčší zábavný park v Austrálii a podľa agentúry Reuters po nešťastí spadli na burze akcie majiteľa, ktorým je Ardent Leisure Group, o sedem percent.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Austrália #atrakcie #zábavný park