Na izraelsko-egyptskej hranici zastrelili 15-ročného Palestínčana

Pri streľbe na izraelsko-egyptskej hranici zahynul v utorok 15-ročný Palestínčan, informoval denník Haarec s odvolaním sa na armádu židovského štátu.

25.10.2016 22:21
debata (21)

Nimr Básim abú Amar pracoval so svojím otcom na oprave hraničného plota, keď sa dostali po paľbu. Chlapca previezol do nemocnice armádny vrtuľník, zraneniam však podľahol.

V egyptských médiách sa objavili správy, že chlapca zasiahla zablúdená guľka počas prestrelky medzi vojakmi a pašerákmi na egyptskej strane hranice. Podľa zdrojov z egyptskej bezpečnosti pašeráci spustili paľbu na egyptských vojakov a omylom zasiahli chlapca.

Avšak predák robotníkov, ktorí pracovali pri plote, prišiel s inou verziou. Robotníci mu povedali, že vytrhávali rastliny pri plote na egyptskej strane. Egyptskí pohraničníci im ale nariadili, aby sa vrátili na izraelskú pôdu.

„Keď kráčali späť, jeden z pohraničníkov vypálil dávku. Chlapca trafila jedna guľka do brucha, vyletela chrbtom,“ povedal predák.

Otec chlapca pred novinármi obvinil izraelské ministerstvo obrany z toho, že neposkytuje robotníkom na hranici primeranú ochranu. „Vojaci odišli a vrátili sa až vtedy, keď počuli streľbu. Ale ani po tom nereagovali,“ dodal otec obete.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Egypt