Putin: Trump chce kampaňou osloviť voličov srdcom

Okázalá a neštandardná kampaň republikánskeho kandidáta na prezidenta Spojených štátov vychádza z toho, že Donald Trump je zosobnením obyčajných voličov, ktorých chce osloviť srdcom. Na konferencii medzinárodného Valdajského diskusného klubu v juhoruskom Soči to vyhlásil ruský prezident Vladimír Putin.

27.10.2016 18:42
Vladimír Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimír Putin tvrdí, že Donald Trump si vybral metódu, aby sa dostal priamo k srdciam voličov.
debata (82)

„Vybral si metódu, aby sa dostal priamo k srdciam voličov,“ povedal Putin. „Samozrejme, že sa chová okázalo, to vidíme, ale myslím, že na to má dôvod,“ dodal.

Putin tiež hovoril o tom, že spolupráca s administratívou dosluhujúceho amerického prezidenta Baracka Obamu je obtiažna, pretože Washington nedodržiava dohody. Ako príklad ruský prezident označil Sýriu. Medzinárodná dohoda Ruska a USA o prímerí v blízkovýchodnej krajine stroskotalo, zo zodpovednosti za krach sa vzájomne obviňujú obe strany. Putin dodal, že Rusko v súčasnosti v Sýrii preukazuje zdržanlivosť, ale pohár jeho trpezlivosti môže pretiecť.

V novembri Američania budú voliť nového prezidenta, vo voľbách sa proti sebe postavia Trump a demokratka Hillary Clintonová, ktorú prieskumy verejnej mienky favorizujú. Putin povedal, že je pripravený rokovať s novým prezidentom, nech už ním bude ktokoľvek.

82 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Donald Trump