Američania sa chcú z USA po voľbách odsťahovať

Imigračné úrady na Novom Zélande zaznamenali výrazný nárast počtu Američanov, ktorí sa informujú o možnostiach presídlenia do tejto ostrovnej krajiny.

10.11.2016 11:12
debata (90)

Podobnú situáciu zaznamenali na svojich webových stránkach aj kanadské imigračné úrady. Záujem amerických občanov vysťahovať sa zo svojej vlasti sa prudko zvýšil po víťazstve Donalda Trumpa v utorkových voľbách prezidenta USA.

Novozélandský imigračný úrad (INZ) v noci zo stredy na štvrtok informoval, že na svojej webovej stránke za uplynulých 24 hodín (od stredy 9.00 h miestneho času) registruje 56 300 návštev, čo je 25-krát viac ako obvykle, keď na ňu zavíta približne 2 300 ľudí.

Iná webová stránka, New Zealand Now, ktorá obsahuje informácie o možnostiach bývania, zamestnania, štúdia či investovania na Novom Zélande, zaznamenala v rovnakom čase a intervale 70 500 návštev. Doteraz ich denne registrovali pritom len priemerne 1 500.

Zvýšený záujem o informácie o možnostiach vysťahovania sa hlási aj Austrália, kde na webovej stránke news.com.au zaznamenali z USA prudký nárast záujemcov o usadenie sa. Do júna tohto roka novozélandské úrady vydali povolenie na pobyt 1 288 americkým občanom. Ďalším 8 876 Američanom vydali pracovné víza a 2 997 študentské ví­za.

90 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Nový Zéland #Austrália #Donald Trump