Trumpova popularita rastie, ale väčšina Američanov ho stále neuznáva

Kým tesne pred americkými prezidentskými voľbami sa Donald Trump tešil obľube len u 34 percentách Američanov, pár dní po voľbách je jeho popularita už na úrovni 42 percent. Vyplýva to z prieskumu renomovaného Gallupovho výskumného ústavu verejnej mienky.

21.11.2016 15:33
Donald Trump, prezident, usa Foto:
Popularita nového amerického prezidenta Donalda Trumpa rastie.
debata (57)

Podľa nemeckého denníka Die Welt je však. Trumpova obľúbenosť hneď po voľbách v porovnaní s jeho predchodcami v Bielom dome podstatne nížšia. V rovnakom časovom odstupe po voľbách podporovalo Baracka Obamu 68, Georga W. Busha 59 a Billa Clintona 58 percent Američanov.

Nemecký denník tiež prízvukuje, že nárast popularity po voľbách nie je žiadnou novinkou a súvisí s tým, že stále ide o novú udalosť a prezident zatiaľ neurobil nič zlé. Die Welt vidí paralelu s medovými týždňami po svadbe, kde manželský sľub je tiež čerstvou udalosťou.

Na druhej strane však prieskum ukazuje, že napriek značnému zvýšeniu popularity Trumpa, väčšina Američanov (55 percent), ho stále ako prezidenta odmieta. Od začiatku tohto prieskumu v roku 1999 vnímali Američania Trumpa prevažne negatívne vždy okrem roku 2005, keď jeho reality show „The Apprentice“ bola jedným z najsledovanejších televíznych programov v USA.

© Autorské práva vyhradené

57 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #americký prezident