Pozostatky futbalistov po páde lietadla previezli do Brazílie

Telesné pozostatky väčšiny obetí pondelkového leteckého nešťastia v Kolumbii prepravili v sobotu z tamojšieho mesta Rio Negro do Brazílie. Pád lietadla si vyžiadal spolu 71 ľudských životov.

03.12.2016 16:12
rakvy, havárila lietadla v kolumbii, chapeco,... Foto: ,
Pozostatky futbalového mužstva Chapecoense previezli do Brazílie.
debata (3)

Charterové lietadlo bolívijskej spoločnosti LaMia havarovalo v pondelok na ceste do mesta Medellín v Kolumbii, pri tragédii zahynulo 71 zo 76 cestujúcich. Na palube lietadla sa nachádzali aj členovia brazílskeho futbalového mužstva Chapecoense a športoví novinári.

Trasu vedúcu z letiska v brazílskom meste Chapeco dnes lemovali stovky ľudí, aby sa s kvetmi a bielymi balónmi v rukách prišli rozlúčiť s 19 členmi futbalového tímu, ktorí zahynuli počas cesty na vrcholný zápas futbalovej sezóny.

Do vlasti, Bolívie, previezli dnes vojenským leteckých špeciálom aj pozostatky ďalších piatich členov posádky havarovaného lietadla. Telá ďalších dvoch členov palubného personálu – Paraguajčana a Venezuelčana – previezli z Kolumbie už vo štvrtok a piatok, podobne ako aj šesť z celkovo 64 brazílskych o­betí.

V meste Chapeco na juhu Brazílie sa dnes uskutoční smútočné zhromaždenie. Jeho dejiskom bude štadión klubu Chapecoense – Arena Conda, ktorá má kapacitu 19 000 ľudí, ale očakáva sa účasť do 100 000 osôb. Prítomný má byť aj prezident FIFA Gianni Infantino, ktorý kvôli tragédii zrušil návštevu Austrálie, ako aj brazílsky prezident Michel Temer.

Pád lietadla z výšky 3 300 metrov ako zázrakom prežilo šesť ľudí. Za veľmi pravdepodobnú príčinu tragédie sa považuje nedostatok paliva. Očakáva sa, že vyšetrovanie bude trvať najmenej pol roka.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #kolumbia #pád lietadla #Chapecoense