Ruské bezpečnostné sily zabili lídra odnože IS

Ruské bezpečnostné sily zabili lídra severokaukazskej odnože teroristickej skupiny Islamský štát (IS). Pri zásahu špeciálnych jednotiek v Dagestane prišli okrem Rustama Asildarova o život štyria jeho bojovníci, oznámila v nedeľu Federálna bezpečnostná služba (FSB).

04.12.2016 10:04
debata (80)

Extrémisti sa podľa FSB zabarikádovali v dome v dagestanskej metropole Machačkala a odmietali sa vzdať. Počas rokovaní s políciou spustili streľbu na jej príslušníkov, ktorí následne do budovy vtrhli.

Pri zásahu zahynuli všetci militanti v dome, k iným obetiam ani zraneniam nedošlo. Pri prehliadke objektu našli automatické zbrane, ako aj veľké množstvá munície a výbušnín, uviedla tiež ruská vnútroštátna spravodajská služba podľa agentúry Tass.

Asildarov, ktorý prisahal vernosť IS v roku 2014, údajne v roku 2010 plánoval útok dvoch samovražedných atentátničiek na Červenom námestí v Moskve a o tri roky neskôr sa mal podieľať na útoku vo Volgograde. Ruskí vyšetrovatelia ho tiež označili za organizátora vraždy imáma v dedine Karamahi v roku 2011 a šéfa miestnej samosprávy v roku 2015.

80 debata chyba
Viac na túto tému: #FSB #Islamský štát