V Indonézii našli obete zo zrúteného policajného lietadla

Indonézska Národná pátracia a záchranná služba vytiahla z mora pozostatky ľudí, ktorí zahynuli pri sobotňajšom zrútení policajného lietadla do vôd pri ostrovoch Lingga v provincii Riau. Oznámila to v nedeľu samotná indonézska služba.

04.12.2016 12:37
debata

Jej šéf Henry Bambang Soelistyo uviedol vo vyhlásení, že jeho služba odovzdala tri vaky s telesnými pozostatkami polícii na identifikáciu.

Dvojmotorové turbovrtuľové lietadlo typu M28 Skytruck viezlo 13 policajných príslušníkov – troch pilotov, dvoch mechanikov a osem pasažierov – z mesta Pangkal Pinang na medzinárodné letisko na ostrove Batam neďaleko Singapuru. Uprostred dopoludnia, asi 50 minút po štarte, vo výške 1,52 kilometra však stratilo kontakt s letovými dispečermi.

„Lietadlo sa zrútilo do vody hlbokej 24 metrov a lokalita pádu bola zistená vďaka bublinám, ktoré zrejme pochádzali v paliva lietadla,“ uviedol Soelistyo.

Pri pátracej a záchrannej misii pomáhalo 15 plavidiel, medzi nimi aj dve vojnové lode a dve singapurské lietadlá, ale tiež 300 záchranárov vrátane potápačov. Oblasť pátrania mala rozlohu 518 štvorcových kilometrov, dodal Soelistyo.

Fotografie poskytnuté službou zachytávali záchranárov, ako vyťahujú z mora časti policajných uniforiem a trosky lietadla.

debata chyba
Viac na túto tému: #indonézia #pád lietadla