V Los Angeles hrozí teroristický útok, varuje polícia

Metru v kalifornskom Los Angeles v utorok hrozí teroristický útok. Príslušné varovanie, ktorého vierohodnosť zatiaľ nebola overená, dostal americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) od bezpečnostných zložiek bližšie nespresnenej krajiny.

06.12.2016 07:49
debata (8)

Na tlačovej konferencii v pondelok večer (v noci z pondelka na utorok SEČ) to oznámila losangeleská polícia, napísala agentúra Reuters.

„Hrozba je bezprostredná, je veľmi konkrétna,“ oznámil losangeleský policajný náčelník Charlie Beck. „Hodnovernosť ale stále čaká na overenie,“ dodal.

Riziko útoku sa týka červenej linky metra, ktorá spája centrum najľudnatejšieho kalifornského mesta s predmestím North Hollywood. Polícia v bližšie nespresnenej krajine dostala telefonát o tom, že sa v utorok odohrá útok v stanici Universal City / Studio City, ktorá obsluhuje hollywoodske filmové ateliéry. Uvedená cudzia polícia potom upovedomila amerických kolegov.

Americké úrady v reakcii na hrozbu posilňujú bezpečnostné opatrenia nielen na červenej linke metra, ale aj na iných trasách podzemnej dráhy v Los Angeles, naďalej však uisťujú o tom, že situácia je pod kontrolou. Starosta mesta Eric Garcetti oznámil, že v utorok pôjde metrom zo stanice Universal City, aby ukázal dôveru v bezpečnosť MHD.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #hrozba teroristických útokov #Los Angeles #metro