Europol odhalil teroristický obsah na internete

Európsky policajný úrad (Europol) počas dvojdňovej operácie odhalil 1 814 prípadov teroristického a extrémistického obsahu na internete. Experti našli nebezpečný obsah na 35 internetových portáloch v deviatich rôznych jazykoch. Rozhodnutie o odstránení tohto obsahu zostáva na prevádzkovateľoch serverov.

06.12.2016 22:21
debata (15)

Dvojdňová operácia sa odohrala na konci novembra v centrále Europolu v Haagu. Bola zameraná na teroristický obsah a mediálne výstupy radikálnych organizácií Islamský štát a al-Kajdá na internete.

Na odhaľovaní nebezpečného obsahu pracoval tím Europolu zložený zo špecialistov, analytikov, prekladateľov a expertov boj proti terorizmu, ktorý spolupracoval s obdobnými odborníkmi z Belgicka, Francúzska, Holandska a Rumunska. Ich cieľom bolo nájdenie teroristickej propagandy na internete.

Europol zakročil proti škodlivému obsahu v zmysle svojej tohtoročnej správy o terorizme. V nej konštatoval, že teroristické skupiny čoraz intenzívnejšie šíria svoju propagandu na sociálnych sieťach a používajú na to množstvo používateľských účtov. Cez sociálne siete šíria radikálnu propagandu a snažia sa získať nových členov.

Špeciálny tím Europolu zameraný na boj proti teroristickej propagande a aktivitám extrémistov na internete vznikol vlani. Je súčasťou protiteroristického centra Európskeho policajného úradu.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #hrozba teroristických útokov #Europol