V Pakistane sa zrútilo lietadlo so 48 ľuďmi, neprežil nikto

Lietadlo spoločnosti Pakistan International Airlines (PIA) s viac ako 40 ľuďmi na palube sa zrútilo na vnútroštátnej linke cestou do pakistanskej metropoly Islamabad. Nehodu zrejme neprežil nikto z pasažierov.

07.12.2016 13:33 , aktualizované: 19:31
debata (7)

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu.

Stroj po štarte z mesta Čitrál na severe Pakistanu stratil kontakt s pozemnou letovou kontrolou a zmizol z radarov. Spadol údajne v oblasti mesta Abbottábád, ktoré leží asi 100 kilometrov severne od Islamabadu.

Podľa agentúry Reuters bolo v lietadle 47 ľudí a k nešťastiu došlo v hornatej oblasti na severe krajiny. Agentúra AFP píše o 37 pasažieroch a členoch posádky, agentúra AP udáva počet ľudí v lietadle „okolo 40“.

Predstaviteľ pakistanskej polície Saíd Vazír v pakistanskej televízii povedal, že podľa miestnych obyvateľov bolo lietadlo už pred dopadom na zem v plameňoch. Svedok citovaný agentúrou Reuters vyhlásil, že nehodu s najväčšou pravdepodobnosťou nikto neprežil a že mnoho tiel je veľmi obhorených a na nepoznanie.

„Na miesto mieria záchranné tímy. Až sa tam dostanú, budeme vedieť viac,“ povedal agentúre Reuters hovorca pakistanského úradu pre civilné letectvo Parvíz George.

V roku 2010 zahynulo pri nešťastí lietadla pakistanskej spoločnosti Airblue na trase medzi mestom Karáčí a Islamabadom 152 osôb.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #havária #lietadlo