Nevyliečiteľne chorý britský chlapec dostal tisícky pohľadníc

Desiatky tisíc vianočných pohľadníc od ľudí po celom svete dostal Bradley Lowery, päťročný britský chlapec trpiaci nevyliečiteľnou formou rakoviny.

16.12.2016 15:49
Bradley Lowery Foto: ,
Veľký fanúšik Sunderlandu Bradley Lowery s hráčom jeho obľúbeného klubu Sebastianom Larssonom.
debata (1)

Bradley, ktorý je fanúšikom futbalového tímu Sunderland, v stredu večer pomohol začať futbalové stretnutie proti Chelsea, keď strelil penaltu pre svoj tím. Klub Sunderland chlapca už v minulosti pozval na zápasy ako čestného hosťa.

Bradleyho prípad vzbudil veľký ohlas na sociálnych sieťach; jemu venovaný účet sleduje skoro 27 000 ľudí. S nápadom poslať chlapcovi vianočné pohľadnice prišiel fanúšik anglického futbalového klubu Everton. Pohľadnice, ale aj dary a peniaze chodia zo všetkých kútov sveta, napríklad aj z Nového Zélandu alebo Južnej Kórey.

Lekári chlapcovi v roku 2013 diagnosti­kovali neuroblastóm, čo je najčastejší zhubný nádor u detí. Aj napriek liečbe, na ktorú darcovia prispeli 700 000 librami (837 000 eur), choroba sa v júni vrátila.

Mladý bojovník Bradley Lowery si vyslúžil potlesk celého štadióna v Sunderlande.

Lekári oznámili, že sa jedná o nevyliečiteľnú formu a že chlapcovi ostáva len pár mesiacov života. Aj napriek tomu ale Bradleyho v budúcom roku čaká ďalšie kolo chemoterapie.

Rodina malého Bradleyho poďakovala všetkým darcom a oznámila, že chlapec je ohromený neuveriteľnou odozvou a podporou z celého sveta. Taktiež zverejnila video, v ktorom Bradley ďakuje všetkým svojim priaznivcom za dary a podporu a praje krásne Vianoce.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #rakovina