Súd v Španielsku skrátil trest Slovenky Kukučovej

Španielsky odvolací súd zrušil rozsudok šesť mesiacov väzenia nepodmienečne, vynesený nad slovenskou občiankou Máriou Kukučovou za to, že v roku 2014 násilne vnikla do domu svojho bývalého milenca Andrewa Busha, ktorého následne zastrelila.

16.01.2017 18:42
debata

Súd v meste Granada zároveň skrátil Kukučovej (26) trest za Bushovu vraždu z 15 na 13 rokov a deväť mesiacov, čo znamená, že Slovenka strávi v španielskom väzení o takmer dva roky menej, ako by podľa pôvodného rozsudku mala. Kukučová si svoj trest odpykáva vo väznici v Granade, kam ju po bitke s inou odsúdenou premiestnili z nápravného zariadenia pri Malage. O skrátení trestu pre Kukučovú rozhodol trojčlenný senát odvolacieho súdu vo zverejnenom 13-stranovom dokumente, vypracovanom na základe konania, ktoré prebehlo v decembri.

Andrew Bush (48) vlastnil a spravoval klenotníctvo v Británii, neskôr sa presťahoval do španielskej Marbelly, kde vlastnil vilu v hodnote tri milióny libier. S Kukučovou sa rozišiel približne mesiac pred osudným incidentom.

Kukučová podľa svojich slov strávila v apríli 2014 vo vile sama dva dni a s Bushom sa tam stretla, keď sa vrátil aj so svojou novou ruskou priateľkou Mariou Korotajevovou. Podnikateľ Korotajevovej povedal, aby ho počkala pred domom a s Kukučovou sa začal hádať. Slovenka uviedla, že vytiahol zbraň, ktorá potom pri ich následnom zápase vystrelila. Súd v Malage jej argumenty neuznal a za vraždu ju odsúdil na 15 rokov väzenia.

Okrem toho je Kukučová povinná zaplatiť dcére a sestre zavraždeného odškodné vo výške takmer 160-tisíc libier.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mária Kukučová