Havária lietadla v Biškeku má 38 obetí, našli obe čierne skrinky

Pondelňajšia havária tureckého nákladného lietadla v Kirgizsku si vyžiadala najmenej 38 obetí, väčšinou obyvateľov dediny, na ktorú stroj dopadol.

17.01.2017 16:02
Biškek, letecká havária Foto: ,
Turecké lietadlo havarovalo v pondelok večer blízko hlavného mesta Kirgizska Biškeku.
debata

Ďalších 13 ľudí utrpelo zranenia a sú v nemocnici. Spresnené údaje v utorok podľa agentúry TASS oznámilo kirgizské ministerstvo pre mimoriadne udalosti, podľa ktorého už boli nájdené obe čierne skrinky havarovaného stroja.

Boeing 747 spoločnosti ACT Airlines pri pokuse o pristátie na medzinárodnom letisku Manas, ktoré je od hlavného mesta Biškek vzdialené asi 25 kilometrov, preletel dráhu a úplne zničil 23 jednoposcho­dových obytných domov. Podľa najnovších informácií rodinám zosnulých odovzdali už 31 tiel, pozostatky siedmich ďalších obetí ešte zostávajú v márnici v Biškeku.

Lietadlo na trase z Hongkongu do Istanbulu malo v kirgizskej metropole plánované medzipristátie. Medzi mŕtvymi je podľa doterajších údajov aj päťčlenná posádka stroja a najmenej šesť detí. V krajine pre nešťastie vyhlásili na utorok štátny smútok.

Kirgizské ministerstvo pre mimoriadne udalosti v utorok tiež oznámilo, že sa už podarilo nájsť obe čierne skrinky so záznamami technických parametrov a rozhovorov z pilotnej kabíny. Prvú objavili tímy prehľadávajúce miesto havárie už v pondelok, druhú našli v utorok pri skúmaní veľkých kusov vraku lietadla.

debata chyba
Viac na túto tému: #letecká havária #Biškek