Putin obvinil Obamovu administratívu z podkopávania legitimity Trumpa

Ruský prezident Vladimir Putin obvinil odchádzajúcu americkú administratívu zo snáh podkopať legitimitu novozvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa.

17.01.2017 19:57
debata (137)

„To, čo vidíme, je pokračovanie ostrého domáceho politického boja, hoci je už po prezidentských voľbách, ktoré sa skončili presvedčivým víťazstvom pána Trumpa,“ povedal Putin novinárom po rokovaniach s moldavským prezidentom Igorom Dodonom.

Tento boj má niekoľko cieľov, ale prvým z nich je „podkopať legitimitu novozvoleného prezidenta USA“, uviedol šéf Kremľa, ktorého citovala agentúra TASS.

„Či už si to tí ľudia, ktorí to robia, skutočne želajú alebo nie, poškodzujú záujmy USA – a tá ujma je obrovská,“ poznamenal Putin.

Človek má podľa jeho slov dojem, že po získaní požadovaných skúseností môžu títo ľudia zájsť až tak ďaleko, že zorganizujú vo Washingtone protesty typu Majdan v snahe zabrániť Trumpovi nastúpiť do úradu.

Ďalším ich cieľom, pokračoval Putin, je zviazať novozvolenému prezidentovi ruky a nohy, aby nemohol realizovať svoje predvolebné sľuby v domácej a zahraničnej politike.

137 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Donald Trump