Šesť mladých Nemcov sa otrávilo oxidom uhoľnatým

Šesť mladých ľudí, ktorí v noci na nedeľu zomreli na súkromnej oslave v bavorskom mestečku Arnstein, sa otrávilo oxidom uhoľnatým. Preukázala to pitva.

31.01.2017 16:24
debata (7)

S odvolaním sa na políciu to uviedla agentúra DPA. Prípad hromadného úmrtia mladých ľudí vo veku 18 až 19 rokov vyvolal v Nemecku značnú pozornosť.

Päť chlapcov a jedno dievča našiel v nedeľu bez známok života v záhradnom domčeku znepokojený otec dvoch účastníkov večierku, ktorý sa začal v sobotu večer. Záchranári, ktorých privolal k synovi a dcére a ich štyrom kamarátom, už mladým ľuďom nemohli nijako pomôcť.

„Všetkých šesť (osôb) zomrelo na otravu oxidom uhoľnatým,“ uviedol policajný hovorca po pitve. Už krátko po náleze tiel polícia vylúčila trestný čin a v nedeľu tiež potvrdila, že si mladí ľudia kúrili v záhradnom domčeku v peci. „Prečo jedovatý plyn z pece unikal, je ďalej predmetom vyšetrovania,“ dodal hovorca. Oxid uhoľnatý vzniká pri nedokonalom spaľovaní organických látok.

Prípad úmrtia šiestich mladých ľudí otriasol 8-tisícovým bavorským mestečkom neďaleko Würzburgu. V pondelok sa konala smútočná bohoslužba.

7 debata chyba