Bodyguard Le Penovej fyzicky napadol novinára

Francúzsky novinár sa vo štvrtok pýtal Marine Le Penovej na peniaze z EÚ, ktoré má Bruselu vrátiť. Odpoveďou bol fyzický útok bodyguarda francúzskej političky.

03.02.2017 10:11
Marine Le Penová Foto: ,
Kandidátka na francúzskeho prezidenta Marine Le Penová.
debata (69)

Predstaviteľka extrémnej pravice vo Francúzsku Marine Le Penová vystúpila na konferencií o podnikaní v Paríži. Kandidátka na francúzskeho prezidenta je v posledných dňoch stredobodom francúzskych médií v súvislosti s vrátením peňazí z EÚ, ktoré využila na pomoc vlastnej strane Národný front.

A práve na obvinenia v tejto kauze sa opýtal novinár Paul Larrouturou z francúzskeho Quotidien, avšak priamej odpovede sa nedočkal. Naopak, jeden z Le Penových bodyguardov Thierry Légier, ho fyzicky napadol. Légier je 190 centimetrov vysoký a 97 kilogramov vážiaci bývalý vojenský výsadkár, ktorý sa pohybuje v Národnom fronte už niekoľko desaťročí a v minulosti bol aj bodyguardom Le Penovej otca.

Národný front má s médiami zlé vzťahy už niekoľko mesiacov. Podľa portálu politico.eu sa v posledných šiestich mesiacoch blízki spolupracovníci Le Penovej vyhrážali tak novinárom z Le Monde, ako aj z portálu Mediapart.

© Autorské práva vyhradené

69 debata chyba
Viac na túto tému: #novinár #Marine Le Penová #fyzický útok