Trumpova vnučka spievala po čínsky, video je hitom čínskych sociálnych sietí

Video vnučky Donalda Trumpa spievajúcej v čínštine je hitom na čínskych sociálnych sieťach práve v období, keď ľudia komentujú aj skutočnosť, že prezident USA neposlal Číňanom oficiálny pozdrav k lunárnemu novému roku. Všetci Trumpovi predchodcovia v Bielom dome to totiž robievali.

03.02.2017 12:25
debata (6)

Trumpova dcéra Ivanka a jej dcérka, Arabella Kushnerová, sa v stredu 1. februára zúčastnili na oslavách čínskeho nového roka na čínskom veľvyslanectve vo Washingtone. Ivanka neskôr zverejnila video zachytávajúce päťročnú dcéru Arabellu, v ktorom spieva a taktiež sa hrá s tradičnou čínskou bábkou. Táto skutočnosť sa stretla s veľmi pozitívnou odozvou u Číňanov.

„Ivanka nie je ako jej otec. Aspoň ona a jej dcéra majú priateľské úmysly,“ napísal jeden užívateľ na čínskej platforme Sina. Arabella sa učí čínštinu a a a už v minulom roku bola na videu, kde recituje starovekú čínsku báseň.

Avšak podľa New York Post títo užívatelia a čínske štátne médiá si všimli tiež to, že Trump neposlal oficiálny pozdrav čínskemu ľudu k novému roku, ako to zvykli robiť jeho predchodcovia Barack Obama a George W. Bush. Čínsky štátny denník Global Times vo štvrtok napísal, že Trump neposlal pozdrav k lunárnemu novému roku, čo vyvoláva obavy o čínsko-americké vzťahy.

„Niektorí čínski užívatelia internetu mali pocit, že Trump je neúctivý, keď neposlal pozdrav,“ dodal denník.

Trump má s Čínou napäté vzťahy od svojho januárového nástupu k moci. Prezident USA obvinil Čínu z pokusu manipulovať svojou menou a pohrozil, že zvýši clo na čínsky dovozový tovar.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #USA #Donald Trump