Ivanka Trumpová hrá aj bez oficiálnej funkcie významnú úlohu

Aj keď Ivanka Trumpová nebude mať v Bielom dome pravdepodobne žiadnu oficiálnu funkciu, už teraz dáva najavo, že je neoficiálnym mocenským hráčom, zamýšľa sa agentúra AP.

04.02.2017 12:17
Ivanka Trump Foto:
Dcéra prezidentského kandidáta Donalda Trumpa Ivanka.
debata (11)

„Prvá dcéra“ Spojených štátov už jasne naznačila, že sa chce zúčastňovať na politickom dianí a podporovať svojho otca, prezidenta Donalda Trumpa.

Spolu s ním bola nedávno na politickom stretnutí s predstaviteľmi podnikateľskej sféry i na podujatí v priestoroch leteckej základne v Doveri, hlavnom meste štátu Delaware. Vzdali tam poctu padlému príslušníkovi vojenského útvaru Navy SEAL – námorných, vzdušných a pozemných tímov USA -, ktorého život vyhasol v Jemene.

Ivanka už tiež hostila u seba doma výkonných riaditeľov niektorých spoločností a využila svoj vplyv i v zákulisí Bieleho domu, sumarizuje AP.

Tieto aktivity hovoria veľa o úlohe, akú Trumpova dcéra očakáva, že bude hrať, keď – ako už bola pred časom ohlásila – odstúpi z otcovej spoločnosti Trump Organization, a o tom, čo pre jej ďalší život bude znamenať presťahovanie sa do Washingtonu.

Zatiaľ však je to jej manžel, ktorý oficiálne pracuje pre Trumpovu administratívu, uzatvára svoje zamyslenie agentúra Associated Press.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivanka Trumpová