Vo Švédsku pre bombové hrozby evakuovali dva vlaky

Dve rôzne vyhrážky bombami si vyžiadali evakuáciu dvoch švédskych osobných vlakov a narušili dopravu na jednej z hlavných liniek v krajine. Informovala o tom švédska polícia a železničné spoločnosti.

09.02.2017 19:10
debata (12)

Jeden vlak museli zastaviť a jeho 150 pasažierov odviedli von len niekoľko stoviek metrov od centrálnej stanice v pobrežnom meste Göteborg na juhozápade krajiny, uviedla polícia.

Druhá hrozba bola zacielená na vlak smerujúci do metropoly Štokholm s približne 120 cestujúcimi. Vlak úrady zastavili a evakuovali na železničnej stanici v meste Södertälje, asi 40 kilometrov južne od metropoly.

Na obe miesta vyslali odborníkov na zneškodňovanie bômb a polícia zastavila spoje na železničnej trati medzi Štokholmom a Göteborgom.

Prípady spolu nesúviseli, oznámila polícia.

Cestujúcich prvého spomínaného vlaku zaregistrovali a pred vystúpením z vozňov tam museli nechať batožinu. Pre Švédsky rozhlas to povedala pasažierka, podľa ktorej nebolo badať žiadnu paniku.

„Máme veľa odložených a meškajúcich spojov, ale snažíme sa niektoré presmerovať,“ uviedol hovorca prevádzkujúcej železničnej spoločnosti SJ.

Hlavná trať medzi Štokholmom a Göteborgom je jednou z najrušnejších v krajine a zastavenie premávky do určitej miery postihuje električkovú dopravu v Göteborgu, ako aj prímestské vlaky v oblasti Štokholmu.

Železničná spoločnosť MTR poslala do okolia Štokholmu autobusy, aby prepravili do cieľa cestujúcich regionálnych vlakov.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #bomba #hrozba #Švédsko